tirsdag 30. september 2014

Glutenfri og sukkerfri kake

Prosjekt sunn livsstil har utviklet seg til å inkludere "Prosjekt sukkerfri" (eller iallfall et ambisiøst forsøk på det...). Dette har vist seg å fungere dårlig med at jeg er selv-diagnosert med a serious case of "sweet tooth". Derfor har jeg dypdykket ned i allskens LCHF blogger og sukkerfrie bakebøker, og funnet en del godkjente redninger i nøden. Har tenkt å dele alle her også etterhvert, men først ut: Mandelkake!

Denne kaken inneholder hverken gluten (mel) eller sukker, - men smaker fortsatt nydelig! Kan nytes med god samvittighet!

 
Ingredienser:
3 egg
1,5 dl surin
100 g smeltet smør
1 ss melk
2 dl mandelmel
0,5 dl Bakepro
1 ts Bakepulver
 
 
 
Do this:
- Sett stekeovnen på 175 grader
- Pisk egg og sukring luftig
- Tilsett det smeltede smøret, melk og rør sammen
- Bland alt det tørre og rør inn
- Smør en rund kakeform og fordel røren jevnt i (tips: give it a shake, så fordeler røren seg i formen av seg selv!)
- Strø evnt. over mandelflak
- Stek på 175 grader i 30-35 min
 
Voila!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar