onsdag 22. oktober 2014

Hjemmelagde sukkerfrie kokosboller

Jeg har alltid vært en stor fan av kokosboller! Men etter at jeg reduserte sukkerinntaket i kostholdet mitt drastisk,  og kroppen ble vendt "av" sukker, - så ble plutselig kokosbollene man får kjøpt i butikken aaaaalt for søte i smaken. Derfor prøvde jeg meg på hjemmelagede kokosboller uten sukker (men med sukrin i stedet),  og synes jeg nå har funnet en veldig god erstatning!
Prøv selv (Det er enklere enn det ser ut til)! 
 
 
 
5 eggehvitter
5 – 6 ss Sukrin melis
1 ts økologisk vaniljepulver 
5 plater gelatin
20 g kokos
 
Legg gelatinen i en skål med kaldt vann og la det ligge i ca 5 minutter, til den blir myk.
Stivpisk eggehvitter og Sukrin til stiv krem (Den skal være så fast at du skal kunne snu bollen på hodet uten at det renner ut).
Bland inn vanilje og kokos.
Kok opp vann (går kjapt med vannkoker!) 
Press ut vannet av gelatinen, hell over 1 dl kokende vann og la den avkjøles litt.
Hell gelatinen i eggehvitten/sukrin i en tynn stråle mens du visper. 
Ha massen i en plastpose, press ned i et hjørne og klipp av et lite hull i det ene hjørnet. Press ut til kokos-topper på et fat dekket med aluminiumsfolie.
La det stivne i kjøleskapet, ca 1 time (kokos-toppene skal kunne løftes opp fra fatet uten å gå i oppløsning når de er klare).
 
Når kokos-toppene er stive nok, smelter du 200 gr sjokolade (mørk, sukkerfri) i vannbad. Bruk en skje og hell sjokoladen over kokos-toppene slik at de dekkes helt.
Strø kokos over!
Sett tilbake i kjøleskap og vent til sjokoladetrekket er stivnet/hardt.
 
#oppskrift #sukkerfri #sukkerfritt #mat #inspirasjon #dessert #kokosboller #hverdag #blogg #kosemat #hjemmelaget #lavkarbo #lchf 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar