tirsdag 7. oktober 2014

Homemade Sushi

Jeg har lenge forsøkt å "lære å like" sushi, men har liksom ikke helt fått det til. Har ikke helt forstått hvorfor, - jeg liker jo alle ingrediensene hver for seg! Har egentlig aldri helt gitt opp, da dette er eneste måten jeg ser for meg å få i meg rå fisk på (rå laks er sunnheten sjæl!). Så derfor tok jeg affære, og demonterte sushi-konseptet, for så å sette det sammen igjen på egen hånd! Da først innså jeg at det var selve tangen som var problemet. Så fort den var eliminert, ble sushi-opplevelsen en helt annen!



Min nye sushifavoritt: Fersk laks + avocado + purreløk
Rulles i sesamfrø i stedet for i tang-papir!




Hjemmelaget sushi for den "kresne":
 
- Sushi ris (skylles, kokes og avkjøles)
- Riseddik (vendes inn i den kokte risen)
- Fersk laks, avocado og purreløk (skjæres i strimler)
 
- Trykk risen flat på en sushi rullematte og fordel ønskede ingredienser langs den ene kanten, før det hele rulles sammen og rulles i sesamfrø. Væt en skarp kniv og kutt opp i biter med ca halvannen centimeter tykkelse!




3 varianter av soyasaus:
 
1: Soya + sitronsaft
2: Soya + sitronsaft + revet fersk ingefær
3: Soya + sitronsaft + revet fersk chili

 
Sushi Maki vegetar med avocado og purreløk (lillesøsters favoritt)


 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar