En lyn-guide i Sushi-Making at home:
(Det er enklere enn du tror!)
Fordel ris og ønsket innhold på 3/4 av rullematten (dekk med plastfolie dersom du ikke bruker Maki-papir). Fordel innholdet langs den nærmeste kanten av rullematten.
Fold matten over 2/3, trykk sammen til en rull. Fold fingrene over rullen og hold jevnt trykk på matten mens du ruller gjennom (se bildet).
Hvis du ikke bruker maki-papir: Ha rullen over på en tallerken og rull i sesamfrø til risen er dekket og rullen ikke kleber seg til tallerkenen lenger.
Kutt opp rullen i biter på ca 1,5-2 cm tykkelse. Bruk en skarp, fuktig kniv og skyll den ofte for å unngå at ris klebrer seg til kniven og gjør det vanskelig å kutte fine biter.
Viola!
#sushi #sushiguide #howto #mat #maki #laks #avocado #hverdag #blogg #tips
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar