mandag 27. oktober 2014

Verdens Beste Brød


 
Og nei, jeg overdriver ikke, - dette må være verdens beste brød!
 
Sunt er det også!
 
 
This is what you need:
 
650 g siktet speltmel
250 g sammalt spelt
60 g gresskarkjerner
50 g sesamfrø
50 g havregryn
100 g linfrø
50 g chiafrø (kan sløyfes)
1 pk gjær (fersk)
1 l vann
1 ss salt
En liten teskje timian/rosmarin krydder
60 g solsikkekjerner (til topping) 
 
(Siktet/sammalt spelt kan selvfølgelig erstattes med vanlig hvetemel!)


 
This is what you do:
Rør ut gjæren i lunkent vann
Bland det tørre, og ha i gjærblandingen
Rør sammen til løs, jevn deig
Hev i ca 30 min under et kjøkkenhåndkle
Hell deigen over i 2 smurte brødformer
Strø gresskarkjerner over
Hev i 45 min under et kjøkkenhåndkle
 
Stek på 225 grader i 40 min, før du tar brødene ut av formen, snur de opp ned på stekeristen og steker de i ca 15 til (gir en deilig, sprø skorpe!)
 
La brødet hvile litt før det skjæres opp! Nytes med godt pålegg, og smør som smelter på rykende fersk brødbunn.... Aldeles nyydelig  på mørke høstkvelder!
 
 
#brød #hjemmebakt #bakst #grovbrød #baking #korn #frokost #gjærbakst #mat #inspirasjon #høst #hverdag #blogg #mandag #suntbrød #sunn #spelt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar