Det anbefale å spise fisk minst to ganger i uken, men det kan være vanskelig å variere fiske-middagen. Det er lett for at det blir fiskepinner eller fiskeboller (vet ærlig talt ikke om det telles som fiskemiddag engang), og så mener man at man har oppfylt sin "plikt". Men fiskemiddag kan være så mangt, - smake så mye bedre og være så mye sunnere enn de alternativene som allerede er nevnt. Laks, for eksempel, - er fullpakket av sunt fett og omega 3, -og bør få lov til å spille hovedrollen i flere middager!
Her er et forslag til en av dem:
Ovnsstekt laks med bulgur, Tzatziki og ovnsbakte cherrytomater
2 porsjoner:
2-4 laksefileter (avhengig av hvor glade dere er i fisk...)
2 dl bulgur
1 pakke cherrytomater
Krydderblanding til fisk (min personlige favoritt er den fra Hindu)
Sitron
Gresk Yoghurt
Agurk
Oregano
1 fedd Hvitløk
Krydre fisken med krydderblandingen, og press sitronsaft over. Legg fisken i en ildfast form sammen med cherrytomater, og stek i ovn på 220 grader i ca 12-15 min.
Kok opp ca 4 dl vann, tilsett bulgur og la koke i ca 10 min (eller til vannet er fordampet).
Tzatziki: Hakk agurk og la stå i et dørslag en liten stund til det meste av vannet har rent av. Finhakk hvitløk og bland i ca et halvt beger gresk yoghurt, sammen med oregano, salt og pepper. Tilsett agurken tilslutt, og la stå en liten stund i kjøleskap før servering.
Voila!
#middag #mat #fisk #laks #sunnmiddag #sunn #inspirasjon #sunnlivsstil #kosthold #lchf #hverdag
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar